Що допоможе посудомийній машині працювати 20 років, правильна експлуатація чи якість обслуговування?
Машина може працювати довго і не ламатися, якщо той, хто нею користується, дотримується елементарних правил експлуатації. Про найчастіші причини поломок та способи їх усунення читайте тут. Якщо в посудомийку завантажується каструля або сковорода, вона повинна бути ретельно очищена від залишків їжі. Дуже важливо дотримуватись заходів завантаження, приймачі не повинні бути забиті занадто щільно. Вода просто не проникне між тарілками або іншим посудом, що значно знизить якість майки. У нижній приймач ставлять велике начиння і те, яке більше забруднене, верхнє для тендітного посуду і дрібних предметів. Це єдине правило для всіх марок машин, будь-якої цінової категорії, виробника. Якщо суворо дотримуватися цього правила, посуд добре промивається і користувач буде задоволений роботою своєї техніки. Правило розміщення ножів, вилок та ложок – все, що має тупий кінець (столові ножі, ложки) ставиться кінцем униз, і гострі (вилки, кухонні ножі) – кінцем вгору. Негабаритне начиння – все, що має дуже довгі ручки, кладуть у приймачі. Верхній кошик призначений для звичайного та об'ємного посуду. Туди ставлять тарілки, чашки, каструлі. Після завантаження та перед закриттям дверцят потрібно прокрутити лопаті і переконатися, що вони не чіпляються за посуд і вільно обертаються. Що робити після того, як машина подала сигнал про закінчення роботи? Потрібно знати, і дотримуватися правила - відразу посуд не виймають. Він має охолонути, підсохнути. На це може піти якийсь час. Виймаючи посуд, дотримуйтесь простого правила – звільняйте спочатку нижній кошик. Якщо з якоїсь причини в ньому начиння з верхнього кошика залишилася вода, вона не проллється на чисті тарілки та чашки. Якщо спочатку розвантажувати верхній приймач, посуд з нижнього можна буде досушувати і на ньому залишаться візерунки від крапель.
Дивіться також:
З питань ремонту і виїзду майстра додому, телефонуйте: 050-689-82-96068-680-10-03